Soğuk algınlığından astım, iltihap, yüksek tansiyon, yorgunluk ve halsizliğe, infertilite ve hatta kansere kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Bu etkilerinin yanı sıra kötü kolesterol düzeyini düşürmeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye de yaramaktadır.
Yaşa bağlı olarak veya genetik ve çevresel faktörlerle gözlerin görüş gücü düşüyor. Görme bozuklukları arasında en çok mu Yok tarzı görme bozukluğu öne çıkıyor. Uzmanlar da doğal yollarla bu sorundan kurtulmanın mümkün olduğunu belirterek şu tarifi veriyor:
Malzemeler:
*10 çorba kaşığı bal
*3 diş sarımsak
*4 limon
*200 gram keten tohumu yağı
Hazırlanışı:
Sarımsakları soyup ezin veya öğütün ardından daha limonu soyup doğrayın. Bunların üzerine ezmiş olduğunuz sarımsakları, balı ve keten tohumu yağını ekleyin. Tahta bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Bu karışımı cam kavanozda buzdolabında muhafaza edin. Yemeklerden önce 3 öğün 1 kaşık tüketin.
Ağız kokusuna yol açtığı için sarımsağı çoğu kişi tüketmekten kaçınır. Ancak sarımsak yedikten sonra neden olduğu ağız kokusu dişler fırçalanırsa önlenebilir. Faydaları azımsanmayacak kadar çok olan sarımsak doğadan gelen mucizevi bir şifa kaynağı olan bir bitkidir. Farklı kültürlerde birçok sağlık sorununa karşı alternatif bir reçete olarak kullanılagelmiştir.
Sarımsağın bilindik en önemli faydaları kalp sağlığını korumak, kötü Kolesterolü kontrol altına almak ve Tansiyonu dengelemek olarak sayılabilir. İçerisinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde daha pek çok sağlık sorununa karşı faydalıdır.
Sarımsak Neye İyi Gelir?
Alzheimere Karşı İyi Gelir: Vücuttaki serbest radikaller yaşlanma sürecini hızlandırır. Sarımsağı tükettiğinizde serbest radikaller ile mücadele ederek vücuttan uzaklaşmasını sağlar. Yaşa bağlı olarak ortaya çıkan Alzheimer rahatsızlığına yakalanma riskini minimuma indirir. Beyin ve Sinir hücrelerinde ortaya çıkan hasarı onarıcı etkisi vardır.
Uzun Yaşam İçin: Sarımsağı insan hayatını uzatan bir bitki olarak kabul etmek mantıksız gibi görünse de bağışıklık sistemini destekleyerek ve vücudu farklı hastalıklara karşı koruyarak gerçekten yaşamı uzatıcı etkisi olduğu kabul edilmelidir.
Kalp ve Damar Sağlığı İçin: Yapılan araştırmalara göre sarımsağın Total Kolesterolü düşürücü etki yarattığı ispatlanmıştır. Hususen damarların enflamatuar ve oksidatif stresten korunmak için sarımsak önemli rol oynar. Vücutta bulunan ve farklı rahatsızlıklara yol açan serbest radikaller ile mücadele eder. Damarları radikallere karşı korur. Pıhtılaşmayı önler bünyesinde yer alan B6 vitamini damarlara zarar veren homosistein düzeyini düşürür.
Soğuk Algınlığına Karşı İyi Gelir: Sarımsağın bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi vardır. Bağışıklık sisteminin fonksiyonel bir şekilde çalışmasını sağlar. Sarımsağı günlük bir diş olarak yutmak soğuk algınlığı nedeniyle ortaya çıkan hastalıklardan korunmayı sağlar. Ortaya çıkan hastalığının iyileşme sürecini kısaltır.
Zehirlenmelere Karşı İyi Gelir: Sarımsak zehirlenmelere karşı kullanılan ve oldukça etkili bir besin olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanan bir bitkidir. Zehirlenme nedeniyle hasar gören organları tedavi edebilmek için sarımsak den yararlanmak mümkündür.
Kemik Sağlığına Karşı İyi Gelir: Kemik sağlığını koruyucu etkisi mevcuttur. Özellikle menopoz sonrası ortaya çıkabilecek olan kemik erimesine karşı sarımsak ile önlem alınabilir.
Yüksek Performans Sağlar: Sarımsak genel anlamda vücut yorgunluğuna gidererek, yorgun Kas ve organları rahatlatıcı etki yaratır.
İltihap ve Bakterilere Karşı İyi Gelir: Sarımsağın tek başına bakteri ve virüslerin yok edici etkisi yoktur. Ancak metabolizmayı bakteri ve virüslerin karşı korur. Virüs ve enfeksiyon kaynaklı hastalıkların oluşma riskini azaltır. Vücutta doğal bir antibiyotik etkisi yaratır.
Sarımsak yağı 6 hafta boyunca Kalp üzerine masaj yapılarak sürülürse yapılan egzersiz sonucu kalbin daha az yorulmasına yardımcı olur.